РЕЦЕПТ НАЙСМАЧНІШОЇ КАРТОПЛІ ПО-СЕЛЯНСЬКИ

 


Картопля по-селянськи – страва популярна у всьому світі. Вона смачна, готувати її досить просто, і цей овоч завжди є в наявності вдома або в магазині. Картоплю по-селянськи обожнюють за рум’яну золотаву скоринку, що вкриває кожну скибочку, та за ніжний смак всередині. Готувати просто, а подавати можна як самостійну страву чи як гарнір. Ми вирішили запропонувати картоплю не смажити, але при цьому наситити страву апетитними часником та чебрецем. Вийшло дуже ароматно та смачно. Такій страві найбільш пасують томатні соуси чи на основі вершків.

ПОРАДИ ЩОДО ПРИГОТУВАННЯ КАРТОПЛІ ПО-СЕЛЯНСЬКИ

Для цієї страви обирайте картоплю з високим вмістом крохмалю. Вона буде чудово тримати форму та ніколи не розвалиться під час запікання. Якщо любите більш пікантний варіант, збільште кількість часнику та використовуйте його сухий варіант. А ще до смаку можете додати куркуму, суху гірчицю та кріп.

ІНГРЕДІЄНТИ

Крок 1

Відберіть 500 г картоплі однакового розміру та ретельно помийте. Шкірку не знімайте. Складіть у каструлю, залийте водою та відваріть до напівготовності. Це займе приблизно 15-20 хвилин. Потім дістаньте картоплю з каструлі та обсушіть паперовими рушниками.  

Крок 2

Розріжте кожну картоплину на 4 частини. У форму для запікання влийте 2-3 ст. л. соняшникової олії, розмажте по дну кулінарним пензликом та викладіть часточки картоплі в один шар.  

Крок 3

Увімкніть духовку розігріватися до 210 градусів. Додайте до картоплі 4-5 зубчиків часнику. Можна їх не очищати, а просто приплюснути пласкою стороною леза ножа. Якщо хочете отримати більш насичений смак та аромат, тоді вичавіть його зверху на картоплю. Додайте сіль і мелений перець до смаку. Радимо використовувати сіль дрібного помелу, бо вона швидше тане.   

Крок 4

Викладіть на картоплю 2-3 гілочки свіжого чебрецю. Якщо немає свіжого, сміливо використовуйте сухий. Запікайте за температури 210 градусів у режимі гриля або конвекції протягом 10-15 хвилин. Картопля має стати з рум’яною скоринкою. Якщо потрібно, збільште час приготування.


















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГАЛУШКИ З М’ЯСОМ І ЦИБУЛЕЮ